Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beilleszkedés

A beilleszkedés nem olyan nehéz dolog, higyjétek el nekem. ;) Van akinek könnyebben, van akinek nehezebben megy, és vannak olyanok akik teljesen kiközösítetté válnak. Most itt van pár tipp, ami jól jöhet ha gimibe mész, iskolát váltasz stb.

A legfontosabb természetesen az, hogy legyél önmagad. Tudom, hogy ez kegy nagy közhellyé vált manapság, de mégis nagyon igaz. A legrosszabb az, ha nem téged szeret a társaságod, hanem azt akit eljátszol. Ne add ki magad másmilyennek, csak azért, hogy népszerűbb legyél. Persze apróbb lépéseket tehetsz ennek érdekében, de attólmég maradj meg annak, aki vagy. Ugyan akkor a kötekedős bunkó énedet egy kicsit mindenképpen el kell pakolnod a beilleszkedésed idejére. Lehet, hogy a menő arcok mindenkinek beszólogatnak, de egy "új jövevénytől" ezt nem fogadja el a közösség.

Ne akarj rögtön a legmenőbbek közé tartozni, esetleg a legmenőbb lenni. Előszö találj barátokat, ismerd meg a társaságot. A végén úgyis kialakul, hogy hol lesz a helyed az osztályban.

Bármennyire is a belső az igazán fontos, az első benyomásban fontos szerepet játsszik a külső. Öltözz fel csinosan, divatosan, de tartsd meg a saját stílusodat! Ne tűnj tramplinak, de kurvásnak se!

Mindenkivel dumálj egy kicsit, mert ha csak egy emberrel barátkozol össze, akkor könnyen kimaradhatsz a társasági életből.

Ne görcsölj egész nyáron azon, hogy "Jaj mi lesz ha nem fognak szeretni?!" Élvezd a nyarat, és akkor sokkal felszabadultabban tudsz majd szeptemberben a leendő osztálytársaid közé állni.

Ha van rá lehetőséged mondjuk egy tábor keretében, vagy a facebookon, még nyáron kezdj el ismerkedni az új osztálytársakkal, és akkor szeptemberben már ismerősként mehetsz be az osztályba. Erre jó a gólyatábor, de ez nem minden gimnáziumban van, ha pedíg nem gimnáziumba mész hanem iskolát váltasz akkor sem lesz gólyatáborod.

Sok sikert!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 
Archívum

Naptár
<< Július / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 92649
Hónap: 1820
Nap: 55