Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy aktuális, komolyabb téma: menekültek

Bizonyára mindenki hallott a migránsok/menekültek kérdésköréről, mert ez most nagyon fontos, és aktuális téma. Ezért gondoltam arra, hogy az én honlapomon is megjelenhetne. Amit itt le fogok írni, az az én véleményem, tehát senkinek sem kell egyetértenie velem. Kommentben nagyon szívesen elolvasnám a ti véleményeteket, akár egyezik, akár nem az enyémmel. 

Én úgy gondolom, hogy igenis az emberek köteessége, hogy segítsenek egymáson. Az empátia egy nagyon fonos tulajdonság, és ennek meg kell jelennie minden helyzetben, így a mostaniban is. A migránsok azért indultak el, keresztül a világon, mert nagyon rossz körülmények között éltek. Van közöttük aki háború súlytotta területről jön, van aki azért indult el, hogy ezt a helyzetet kikerülje. Szóval, ha belegondolunk, az életük jóval rosszabb mint a miénk.
Rengeteg olyan bejegyzést lehet olvasni az interneten, ami arról ír, hogy egy-egy menekült miért indult útnak. Az egyik, amit olvastam, és nagy hatással volt rám, egy fiatalről szólt, aki azt mondta, hogy sok család csak annyi pénzt tudott összegyűjteni, hogy egy ember útnak indulhasson. Ilyenkor a fiatalok közül küldenek valakit, hogy a család fennmaradjon.
Nagyon tetszenek nekem a már megindult mozgalmak itt Magyarországon. Sok önkéntes segít a pályaudvaroknál, a határnál, de az én szememben már az is csodálatos ember, aki a távolból, étel/ital, ruha, tisztálkodószer adományokkal segíti a mozgalmakat. Itt például egy szegedi mozgalommal kapcsolatos cikket lehet olvasni: http://www.evangelikus.hu/cserhati-sandor-menekultek-szegeden de ez csak egy a sok közül.
Ezen kívül, ami nagyon fontos, hogy ne féljünk a menekültektől. A fentebb említett cikkben is leírják, hogy a személyes tapasztalatok, a személyes közelség, amikor valaki tényleg segít egy menekülten, az nagyon sokat segít a félelem feloldásában. 

Mindezek mellett, azokat is meg tudom érteni, akik nem támogatják, hogy Magyarországra bejöjjenek a menekültek. A nagybetűs Kerítés sem feltétlenül rossz ötlet, csakhogy szerintem ettől függetlenül segítségre szükség van. Erre lenne például jó megoldás több menekülttábor létrehozása, a menekültek hazájától nem messze, de már biztonságos területen. Így nem kéne a fél világon átvándorolniuk egy jobb élet reményében.

Mégegyszer mondom, ez az én véleményem, nem kell egyetértenie vele mindenkinek, viszont az el kell fogadnotok, hogy én így gondolom. A véleményeiteket pedig várom kommentben, ha valaki meg szeretné osztani velünk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 
Archívum

Naptár
<< Május / 2018 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 91339
Hónap: 1331
Nap: 69