Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gimis gólyatábor

 

A legtöbb gimiben, legyen az 4,5,6 vagy 8 osztályos, van gólyatábor. Itt megismerkedhet mindenki a leendő osztálytársaival, pár tanárral is. Nagyon jók szoktak lenni, bár nem mindenkinek. Az én gólyatáborom előtt iszonyatosan izgultam, ezért az interneten keresgéltem a gólyatáborokról, de szinte csak az egyetemi gólyatáborokról olvastam. Ezért úgy gondolom, minden kis gólyának hasznos lesz ez a menüpont. (te jó ég, hányszor írtam le azt, hogy gólyatábor? és még hányszor fogom?)

A gólyatábort a többség élvezni szokta, de akadnak kivételek: vannak akik nehezebben nyílnak meg, és lehet, hogy ők nem fognak rögtön barátra lelni, de ne csüggedj ha te is ilyen vagy, mert biztos lesz hasonlóan visszahúzódó gyerek az osztályban, csak kicsit várni kell mire mindenkit megismersz. Vannak akik az első pár éjszakát végigzokogják, mondván, hogy nincs barátjuk, de legkésőbb a suliban biztos talál magának barátot ez a "réteg" is.

Én nagyon izgultam a gólyatábor előtt, utólag belátom, hogy hülyeségeken.:

-Miben vigyem a ruháimat? 

-Mit vegyek fel az első nap?

-Kikkel fogok egy szobában aludni?

-Mi van ha ki fognak közösíteni?

-Mit csináljak ha pont akkor fog megjönni a menzeszem?

-Stb.

 

Hát most utólag leírom a tapasztalataimat: (ha van valami kérdésed a gólyatáborral kapcsolatban, írj a vendégkönyvbe!)

 

Mint utólag kiderült teljesen mindegy volt, hogy miben vittem a ruháimat, mert senki sem foglalkozott ezzel. Ezért azt javaslom, hogy abba vidd amit ajánlanak a tanárok, vagy amiben neked kényelmes. Persze számomra is fontos volt hogy jól nézzen ki az amiben viszem.

Az első napra egy egyszerű térdnacit vettem egy pólóval. Ez teljesen megfelelt, és a lányok többsége ilyesmiben volt, vagy esetleg sortban. 

A szobákat beosztották nálunk, de ha nállatok nem osztják be, akkor se izgulj! Meg fogod találni azokat, akikkel kölcsönösen szimpatikusak vagytok egymásnak. Az első nap tökre rossz volt, mert úgy éreztem hogy a legidiótábbakkal vagyok egy csapatban és egy szobában. Aztán a hét folyamán több dologra is rájöttem. Az egyik hogy nem is olyan szörnyűek azok, akikkel egybe kerültem, a másik, hogy nem olyan fontos ez a beosztás, mert az a 2 lány akikkel a legjobban lettem más csapatban és más szobában voltak.

Nem közösítettek ki, és nyugi, téged se fognak ha nem vagy totál elviselhetetlen. Nem lettem a legmenőbb lány, de jóban lettem a menőkkel is. Nem lesz neked se gondod, csak mosolyogj. Eleinte úgy éreztem, hogy nem leszek jóban senkivel, aztán elkezdtem mosolyogni, és máris minden jobb lett.

A menzeszről csak annyit, hogy nekem nem jött meg, de volt akinek igen. Ez nem jelentett problémát, mert nem csak vizi programok voltak, a vízi programok idejére pedig ezt a lányt is elfoglalták a tábvezek. 

Én az odafele utazást és az első 3 éjszakát majdnem végigzokogtam. (nyílván a vonaton nem zokogtam, visszatartottam) nem találtam a helyem az emberek között, úgy éreztem, hogy mindenki talált valakit csak én nem, akivel joban lett. Meg persze anyukám is hiányzott. (nem kinevetni!) Ez veled is előfordulhat, de ne csüggedj, a hét második felében már nem lesz gondod.

 Először azt éreztem, hogy csak egy csapathoz tartozok, de nincs meg a legjobb barátnőm mint másoknak, aztán azt, hogy csdak 2-en vagyunk és nincs egy csapat ahova tartozunk. Hát ez semmiképp nem jó. Végül már megtaláltam a saját csapatom és a legjobb barátnő(i)met. Csak várnod kell, nem lesz gond.

Volt rajtam 4 pattanás, Ezek miatt idegeskedtem, de utólag rájöttem, hogy hülyeség volt. Senkit nem zavart, hogy ott voltak. Mondjuk nyilván jobban éreztem magam miután eltüntek, de ettől még ugyan úgy ment minden.

 

 

Amikre figyelj oda:

-Mosolyogj, mert egy mosolygós lányt sokkal jobban elfogadnak az emberek.

-Ismerj meg mindenkit, nem baj ha az első nap nem találod meg az LB-det. Eleinte úgy is csak kis csoportok fognak kialakulni, aztán majd mindenki megtalálja a legjobban hozzá passzoló barátokat.

-Ne legyél finnyás, de zabagép se. Könnyebben fog menni az egész, ha az étkezéseknél nem finnyáskodsz, eszel a kajából, de azért ne zabálj fel mindent, mert a többiek szemében ez nem fog jó fényt vetni rád.

-Legyél benne a hülyeségekben, de csak az ép ész határain belül. Ha belemész a hülyeségekbe, akkor jobban fognak kedvelni, de senki kedvéért ne csinálj veszélyes dolgot! Jó lehet ilyenkor ha arra gondolsz, hogy olyat csinálsz csak, amit mondjuk a húgodnak is megengednél, nem mondanád azt neki, hogy veszéles...

 

 

Jó táborozást!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kerdes

(En, 2016.05.14 13:50)

Es akinek megjott az addig mit csinalt a tabvezetokkel??mert lehet nekem is meg fog de szerintem kicsit rosz lenne ha nem lennek benne a hulyesegekbe a vizbe..

Vélemény

(Én, 2016.02.08 17:36)

Jó volt, hogy leírtad a tapasztalataidat, hamarosan engem is érinteni fog a téma.

 

 
Archívum

Naptár
<< Május / 2018 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 91339
Hónap: 1331
Nap: 69