Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Smink

Szem:

Közel ülő szemek
Olyan hatást kell keltenünk, mintha nagyobb távolság lenne a két szemünk között, ezért a belső sarkokba világos árnyalat kerüljön.

Távol ülő szemek
Úgy érhetjük el, hogy a szemek látszólag közelebb kerüljenek egymáshoz, ha a külső sarkukba világosabb árnyalat kerül.

Alacsony szemöldök
Mindenekelőtt a felesleges szálak eltávolításával alakítsunk ki klasszikus ívet, majd vigyünk fel csillogó világos színt közvetlenül a szemöldökcsont alá.

Megereszkedett szemhéj
A szemredőbe kevés sötét árnyalat kerüljön, hogy elvonja a figyelmet a lefittyenő szemhéjról.

Mélyen ülő szemek
Világos színeket használjunk a szemek kiemelésére.

Némi próbálkozás és gyakorlás után biztosan megtaláljuk a szemformánknak legjobban megfelelő sminkelési módot. Ne feledjük az általános szabályt: a sötét árnyalatok elfednek, a világosok pedig kiemelnek!

 

Nagyobb ajak és üde kinézet:

Hogyan sminkelj úgy, hogy nagyobbnak tűnjenek az ajkaid?
Az alapszabály: ne használj sötét árnyalatokat, mert azoktól vékonynak és szorosnak tűnnek az ajkaid. Itt megtanulhatod, hogyan érd el, hogy arcod szép, és üde legyen.

   A kellékek, amikre szükséged lesz:
- Alapozó
- Laza porpúder
- Olyan ajakrúzs, ami teltebbé varázsolja az ajkakat
- Ajakecset
- Ajakkontúr-ceruza
- Halvány, csillogó szájfény

A módszer
- Először használj egy kevés alapozót az ajkak szélén, és dolgozd bele a bőrbe.
- Kend fel az ajkaidra a rúzst: az ajkak közepén indulj, és ecsettel alakítsd ki a kívánt ajakformát. Ezután használhatsz a rúzshoz hasonló színű kontúrceruzát az ajkad természetes vonalán kívül.
- Ezután papírzsebkendővel itasd fel a felesleges rúzst. Ha több rétegű zsepit használtál, akkor válassz le egy réteget, és azt helyezd a szádra.
- A zsepin keresztül használj egy kevés laza porpúdert, hogy rögzítsd a rúzs színét, majd távolítsd el a zsepit. Ismét kenj fel egy kis rúzst (úgy, ahogy az előbb), és máris készen vagy!
- A nagyobb hatás kedvéért kenj egy kis csillogó szájfényt az ajkak közepére. És ne feledd: mindig jobb, ha csak az ajkak közepén használsz szájfényt, különben könnyen túlfolyhat az ajkak vonalán.

Hogyan nézz ki üdén (ne pedig úgy, mintha két órát aludtál volna)
- Ha keveset aludtál, akkor a bőröd valószínűleg szomjas és fakó, úgyhogy adj neki egy kis nedvességet, majd használj könnyű alapozót.
- Ne feledd el az alapozót jól elkenni az arcod és a nyakad között.
- Ne használj laza porpúdert az arcodon, különben krétaszínű leszel.
- Használj egy kevés színezett hidratáló krémet.
- Tegyél egy kis halványlila szemhéjfestéket a szemhéjakra – ez a szín fehérebbé teszi a szemfehérjét, és ragyogóbbá teszi a szemszínt.
- Göndörítsd be a szempilláidat, majd használj jó sok csillogó szempillaspirált.
- Fésüld meg a szemöldöködet.
- Használj egy kevés friss, rózsaszín pirosítót, hogy egészséges színed legyen.
- A szádra kenj hasonló árnyalatú rózsaszín szájfényt, és mosolyogj, mosolyogj, mosolyogj!

Pirosító:

A smink egyik lényeges eleme az arcpír. Fontos, hogy milyen színt választunk, és hová kenjük fel a festéket.

 


- Használhatunk barnát (meleg) vagy rózsaszínes (hideg) árnyalatot, s ezeket néha keverhetjük is. Aszerint érdemes megválasztani a tónust, hogy kinek milyen árnyalatú a bőre. A világos bőrűeknek a rózsaszín, a barack és a narancs pír áll jól. Ha azonban valakinek nagyon áttetszők a vonásai, akkor a hűvös rózsás színekből is válogathat. A sötétebb, kreol bőrűeknek a barnás árnyalatok ajánlottak. Jó a sötétbronz és a terrakotta is.
- Érdemes összehangolni a pír és a rúzs színét, mert a hasonló árnyalatok harmonikusabbá teszik a külsőt.
- Arcpírral remekül lehet formázni a vonásokat. Használjunk hozzá speciális arcpírecsetet, mert azzal egyenletesebben dolgozhatjuk el a festéket.
- Akinek kerek az arca, nyújtani tudja, ha a pírt hosszanti irányban, felülről lefelé haladva viszi fel az orca szem alatti részére. Ha szögletes az arca, a pirosítót a járomcsont közepétől a halánték felé vigye, hogy egy kisebb háromszöget képezzen. Hosszúkás arcformánál a pirosítóval rajzoljon egy kört a járomcsont közepén. Háromszög formájú arc esetén a pirosítót kenje a szem külső sarkánál kicsit lentebbről indulva a halánték felé.
- Amennyiben erősnek érezzük a pírt, kozmetikai törlőkendővel nagyon óvatosan távolítsunk el valamennyit a festékből, vagy porpúderrel is korrigálhatjuk a hibát.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ráckeve

(vivcsike, 2012.09.22 14:00)

Szia!:) Én a szememet nem tudom olyan jól meg csinálni mint ahogy szeretném! Mert amilyen színt választok a szememhez nem illik hozzá!!!! kérlek segíts!!!!:((

Re: ráckeve

(ramona, 2015.02.22 16:54)

olyant is lehet ami a bőrődhöz megy

 

 
Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 91339
Hónap: 1332
Nap: 69